Палатковият лагер е мястото, което Бодил е обособил за гостите на Спици и бодли, които ще нощуват на палатки.
Представлява поляна непосредствено до старт-финала, която е почистена и оградена. От нея ще се радвате на страхотен залез и гледка към Бузлуджа. Обозначена е със специална табела.

Осигурили сме място и за гостите с кемпери. Кемпер-стопът се намира преди палатковия лагер и също е обозначен.

Ако все пак предпочитате удобството на хотелска стая, в гр. Казанлък ще откриете много уютни хотелчета и къщи за гости в близост до състезанието, където ще ви посрещнат любезно.

Бодил призовава всички гости и посетители да пазят прекрасната природа на парк Тюлбето и да съберат и изхвърлят своя боклук при напускане на събитието!

Влизането на автомобили на територията на състезанието е строго забранено! Ако идвате за първи път, попитайте доброволците на входа на Спици и бодли за насоки къде се намират обособените зони.

Отделните зони на територията на събитието са обозначени със съответните табели и знаци.

Нашите доброволци на входа на събитието също могат да ви упътят.
https://goo.gl/maps/Jky8NQ3inQV3rHTk7 

Влизането с автомобили на територията на състезанието е строго забранено!

Спици и бодли ще се състои през уикенда на 18-19 май 2024.

В събота се провеждат различни спортни и айляк активности, Детското състезание, техническата конференция, настаняването в палатковия лагер, раздаването на номерата и най-забавното – музикалният фестивал.

В неделя е голямото състезание, награждаването на победителите и закриването на събитието.

Стартовете на отделните категории са:

  • Колоездене Хоби трасе- 37км
  • Колоездене Трудното трасе – 47км
  • Колоездене PRO трасе – 64км
  • Дуатлон – 37км + 22км

През цялото време на Спици и бодли ще може да си закупите различни продукти на наши партньори, както и от специалния мърч на Бодил, който всяка година е различен и неповторим.

Регистрацията за състезанието е бърза и лесна:

Изберете дисциплина като отворите страницата ни за регистрация, кликнете върху нея и следвайте стъпките за пазаруване.

Не забравяйте да въведете своя промо код, ако имате такъв!

При възникнали проблеми при пазаруването от сайта или плащането, се свържете с Бодил на някой от контактите на spici.spk.bg

За всички колоездачи задължителната екипировка трябва да включва планински велосипед в изправно техническо състояние, каска, ръкавици и бидон за вода. Препоръчително е всеки колоездач да носи в себе си и резервна гума, помпа и инструменти за смяна и лепене на спукана гума. За бегачите е силно препоръчително да носят съд за вода от поне 0,5 литра

В Спици и бодли държим изключително много на сигурността на нашите състезатели и затова се грижим те да бъдат добре подкрепени по време на състезанието.

На всички трасета ще откриете достатъчно подкрепителни пунктове с плодове и зеленчуци, вода, тонизиращи напитки, аптечка и др. Нашите всеотдайни доброволци ще се грижат пунктовете да бъдат винаги обилно заредени и ще ви очакват с усмивка.

Дуатлонът на Спици и бодли е разделен на 37км колоездене, което съвпада с Хоби трасето и 22км бягане.

Повече за дуатлона, както и карта на трасето и gpx трак

Бодил създаде Детското състезание специално за най-малките ентусиасти. То се провежда в събота, 18-ти май 2024, като началния час ще е около 17:00 ч. Състезанието е за деца до 12 годишна възраст и безплатно. Могат да участват всякакви видове велосипеди.
Трасето на състезанието е кръгово, като родителите имат поглед върху своите малки наследници през цялото време. Общата дължина на трасето е около 500м. и е предимно равно. Участниците трябва задължително да носят каски!

Фестивалната част включва няколко музикални изпълнители и групи, които започват малко преди да се стъмни и продължават до 22:30ч. Тя ще се проведе на 18-ти май 2024 г.
Освен музикалната сцена, имаме бира, добро настроение и много желание за танци – а вие?

Фестивалът е безплатен за всички присъстващи.

Всяка година активностите ни са различни. Обикновено имаме йога, конна езда, обучение по mtb с акцент върху спускането и други. Следете събитието във фейсбук за повече информация.