Палатковият лагер е мястото, което Бодил е обособил за гостите на Спици и бодли 2022, които ще нощуват на палатки.
Представлява поляна непосредствено до старт-финала, която е почистена и оградена. От нея ще се радвате на страхотен залез и гледка към Бузлуджа. Обозначена е със специална табела.

Осигурили сме място и за гостите с кемпери. Кемпер-стопът се намира преди палатковия лагер и също е обозначен.

Ако все пак предпочитате удобството на хотелска стая, в гр. Казанлък ще откриете много уютни хотелчета и къщи за гости в близост до състезанието, където ще ви посрещнат любезно.

Бодил призовава всички гости и посетители да пазят прекрасната природа на парк Тюлбето и да съберат и изхвърлят своя боклук при напускане на събитието!

Влизането на автомобили на територията на състезанието е строго забранено! Ако идвате за първи път, попитайте доброволците на входа на Спици и бодли за насоки къде се намират обособените зони.

Отделните зони на територията на събитието са обозначени със съответните табели и знаци.

Нашите доброволци на входа на събитието също могат да ви упътят.
https://goo.gl/maps/Jky8NQ3inQV3rHTk7 

Влизането с автомобили на територията на състезанието е строго забранено!

Спици и бодли 2022 ще се състои през уикенда на 28-29 май 2022.

В събота се провеждат различни спортни и айляк активности, Детското състезание, техническата конференция, настаняването в палатковия лагер, раздаването на номерата и най-забавното – музикалният фестивал.

В неделя е голямото състезание, награждаването на победителите и закриването на събитието.

Стартовете на отделните категории са:

  • Колоездене – 37км
  • Колоездене – 47км
  • Индивидуално бягане – 36км
  • Щафетно бягане – 37км
  • Дуатлон – 37км

През цялото време на Спици и бодли ще може да си закупите различни продукти на наши партньори, както и от специалния мърч на Бодил, който всяка година е различен и неповторим.

Регистрацията за състезанието е бърза и лесна:

Изберете дисциплина като отворите страницата ни за регистрация, кликнете върху нея и следвайте стъпките за пазаруване.

Не забравяйте да въведете своя промо код, ако имате такъв!

При възникнали проблеми при пазаруването от сайта или плащането, се свържете с Бодил на някой от контактите на spici.spk.bg

За всички колоездачи задължителна екипировка е каска, ръкавици, резервна гума и инструменти за смяна на спукана гума. За бегачите е силно препоръчително да носят съд за вода от поне 0,5 литра

В Спици и бодли държим изключително много на сигурността на нашите състезатели и затова се грижим те да бъдат добре подкрепени по време на състезанието.

И на двете трасета ще откриете достатъчно подкрепителни пунктове с плодове и зеленчуци, вода, тонизиращи напитки, аптечка и др. Нашите всеотдайни доброволци ще се грижат пунктовете да бъдат винаги обилно заредени и ще ви очакват с усмивка.

Дуатлонът на Спици и бодли е разделен на 18.5 км колоездене и 18.5 км бягане, като трасето му се припокрива с това на индивидуално бягане и е с над 800 м положителна денивелация. 

Стартирате с колело, като оставяте колелото си на 18.5 километър След като оставите велосипедите си в транзишън зоната, ние ще имаме отговорността да ги превозим до старт/финала.

Повече за дуатлона, както и карта на трасето и gpx трак

Бодил създаде Детското състезание специално за най-малките ентусиасти. То се провежда в събота, 28-ми май 2022, като началния час ще е около 17:00 ч. Състезанието е за деца до 12 годишна възраст и безплатно. Могат да участват всякакви видове велосипеди.
Трасето на състезанието е кръгово, като родителите имат поглед върху своите малки наследници през цялото време. Общата дължина на трасето е около 7 км и е предимно равно. Участниците трябва задължително да носят каски!

Фестивалната част представлява музикална сцена, която започва малко преди да се стъмни и продължава следващите часове. Ще се проведе на 28-ми май 2022 г. Обикновено участват поне по 3-ма различни музиканти/музикални групи, като всеки от тях свири средно 60-120 минути. Освен музикална сцена, имаме бира, добро настроение и много желание за танци – а вие?

Фестивалът е безплатен за всички присъстващи.

Всяка година активностите ни са различни. Обикновено имаме йога, конна езда, обучение по mtb с акцент върху спускането и други. Следете събитието във фейсбук за повече информация.