Петък (12 май)

Фестивалната ни програма включва многообразие от активности, като започва още в петъчната вечер (12 май) с прожекция на Лятно Кино под звездите 🌙

🎬 Ще имаме удоволствието да представим и Passion 4 peaks – приключението на Петър Иванов и Цветан Иванов

🎬 “Нека бъде светлина” – нашата история зад поставянето на аптечки на ключови места в планината, като част от кампанията #УважавайПланината / #RespectTheMountains

🎬 Партньорите ни от Red Bull са се погрижили да се насладим на най-доброто от “Bike the Balkan”

Събота (13 май)


В събота ще бъде най-динамично. Тогава се събуждаме с йога практики на поляната до къмпинга, ще има също конна езда и хамачена градина за разкош. След това, през целия ден гостите на „Спици и бодли“ ще могат да се насладят на вкусотиите, които караваните-гости на фестивала са им подготвили.

Ще има специализирано ароматно кафе, истинско био какао, разнообразие от хапване за всеки вкус и разбира се добре заредената шатра с фаворитът ни измежду бирите – Ромбус. През целия ден участниците в състезанието ще имат възможност да получат и стартовите си пакети.
До тук сме горе-долу на половината от съботния ден. Следва обучение по MTB колоездене с Любо Ботушаров за тези, които са се записали, а за останалите сме подготвили игра, на която със сигурност ще падне смях и голямо забавление –Надбягване с чували!
Със заредени батерии от всичко изброено дотук, се отправяме към състезанието на най-малките състезатели и MTB надежди – „Малки Спици“, ще има и специално подготвена йога за деца. Прехвърляме се към друга интересна игра – „Game Of Bike“, където ще видим всевъзможни пируети на две гуми, тогава ще проведем и техническата конференция.
Иии ако си мислите, че няма накъде повече, сте сбъркали, защото тук следва кулминацията на съботния ден – Фестивалът! Започваме със свежа музика от DJ пулта, след което следват дуото Георги Арсов § Андриян Асенов. За тези, които не ги познават – Георги е познатият глас от група „Атлас“, актьор в театър „Алма Алтер“, пътешественикът от пътя „Камино де Сантяго“. Андриан е любимият на всички финалист от „България търси талант“, майсторът на кахона, човекът с много гласове. От това дуо можете да очаквате не само концерт, а цял спектакъл!

Последната изненада, която сме ви подготвили за съботния ден няма нужда от представяне, нито описание – хедлайнерът на вечерта – група „Уикеда“.
Входът остава напълно свободен. Тази година сме се постарали да осигурим повече разнообразие за състезатели и гости на събитието, така че не го пропускайте.

Неделя (14 май)


В неделя денят ще започне от ранни зори. Всички ще разгреят на фона на приятна музика, след което ще обявим СТАРТ за ДЛОШ, а 15 минути след него СТАРТ и за останалите състезатели.
Преминавайки през трасето, състезателите ще срещнат нашите приветливи доброволци, готови да ги почерпят с всякакви вкусотии, както и маршали, които да ги опътят.
Междувременно, за хората, които няма да се състезават на разположение ще бъдат всички каравани с хапване, шатрата с любима бира, свежи коктейли, ароматно кафе и други.
В края на този изпълнен с емоции уикенд, около 17 часа ще бъде награждаването на най-добрите в състезанието.

В заключение бихме искали да наблегнем, че „Спици и Бодли“ е не просто едно от всички пролетно/летни състезания, то е тридневно приключение, емоция, то е преживяване, което ви препоръчваме да усетите и не на последно място е събитие с кауза. 5 % от приходите на събитието, даряваме на Фондация „Ела и Ти“. А 10 % от тях даряваме за Стипендия „Софийски планински клуб“

И още нещо: 13-14 май – гр. Казанлък – бъдете там!